Saskia Voortman nieuwe griffier gemeenteraad Staphorst

Foto: Gemeente Staphorst

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 24 september 2019 besloten om Saskia Voortman (38) te benoemen tot nieuwe griffier per 1 december 2019 voor 36 uur per week.

Hiermee is een opvolger gevonden voor de in mei vertrokken Lammy Roest-Jonkers en kan zij dan de plaats innemen van Lia Randsdorp. Saskia Voortman: “Ik verheug mij erop om in de prachtige gemeente Staphorst aan de slag te gaan en de gemeenteraad als griffier te ondersteunen en adviseren”.

Saskia Voortman is momenteel nog werkzaam bij de gemeente Borne, waar zij raadsadviseur en loco-griffier is. Zij was bij de vergadering aanwezig met haar man en twee dochters. Na de stemming werd ze gefeliciteerd door de burgemeester, raadsleden, wethouders en interim-griffier. Ook waarnemend interim-secretaris de heer Van der Spek was aanwezig.

Herriët Brinkman, raadslid voor het CDA en voorzitter van de werkgeverscommissie, is blij met de komst van Voortman: “Ze heeft een flinke dosis ervaring opgedaan die ze nu meeneemt naar de gemeente Staphorst. Wij kunnen veel van haar leren en zij ook weer van ons. We zochten een griffier die aanjaagt en we denken dat we die in haar hebben gevonden. Ze is een vlotte persoonlijkheid en we hebben er als raad alle vertrouwen in dat zij het contact met de bevolking enthousiast oppakt.”

Lees ook: Lia Randsdorp opnieuw interim na afscheid raadsgriffier