Lia Randsdorp opnieuw interim na afscheid raadsgriffier

Raadsgriffier Lammy Roest-Jonkers bij haar aantreden in 2016
Foto: Gemeente Staphorst

In de raadsvergadering van dinsdag 2 april 2019 is Lia Randsdorp officieel voorgedragen en opnieuw benoemd als interim-griffier. Ditmaal voor de periode van half april tot half oktober 2019.

Oud-raadslid Jan Talen ontmoette de allround griffier Lia Randsdorp op een meeting in 2014. Hij heeft haar volgens zijn zeggen geïntroduceerd in de gemeente Staphorst en is er content mee dat zij na 5 jaar voor de tweede keer als interim-griffier is benoemd. “Ook dat is werving & selectie”, aldus de mede-eigenaar van IPS Consult een bureau voor vast en tijdelijk werk.

Griffier Lammy Roest-Jonkers heeft op 16 april haar laatste raadsvergadering bij de gemeente Staphorst, waarin zij formeel afscheid neemt. Vanaf 1 mei start zij als griffier bij de gemeente Heerenveen. Die gemeente telt 50.252 inwoners en 31 raadsleden. Zij woont met man en drie zonen in de gemeente De Fryske Marren (De Friese Meren), een buurgemeente van Heerenveen.

Zij was sinds maart 2016 griffier van de gemeenteraad in Staphorst. Eerder heeft zij jarenlange ervaring opgedaan met alle aspecten van het griffiewerk in onder andere de gemeente De Fryske Marren. Van 1998 tot 2013 was Lammy Roest werkzaam bij de voormalige gemeente Lemsterland, deze gemeente per 2014 opgegaan in De Fryske Marren.

De griffier is het eerste aanspreekpunt van de raad. De griffier geeft ondersteuning aan de raad en de (raads)commissies. De griffier is bij alle raadsvergaderingen aanwezig om het verloop ervan te stroomlijnen en ondertekent alle officiële stukken van de raad. De griffier vervult daarmee de functie van secretaris tijdens de raadsvergaderingen.

Lees ook: Lammy Roest-Jonkers benoemd tot griffier gemeenteraad

https://twitter.com/lammy10/status/1118495570471952384