Lammy Roest-Jonkers benoemd tot griffier gemeenteraad

Raadsgriffier Lammy Roest-Jonkers bij haar aantreden in 2016
Foto: Gemeente Staphorst

De gemeenteraad van Staphorst heeft op 12 januari 2016 Lammy Roest-Jonkers benoemd tot griffier. Ze zal op 14 maart beginnen met haar werkzaamheden en de taken van interim-griffier Lia Randsdorp overnemen.

Lammy Roest-Jonkers: ‘Het is fijn om op deze warme manier welkom geheten te worden door de gemeenteraad en burgemeester Segers. Ik zie ernaar uit om de gemeenteraad van Staphorst bij te staan als haar griffier.’

De commissie heeft op 15 december 2015 unaniem besloten Lammy Roest-Jonkers te willen voordragen voor benoeming. ‘De commissie is unaniem van oordeel dat mevrouw Roest-Jonkers uit alle kandidaten de juiste persoon voor de functie van griffier in Staphorst is, en dat zij het beste invulling kan geven aan de wensen en behoeften van de gemeenteraad.

Zij heeft de kennis, ervaring, potentie en ambitie om de stap te zetten naar het griffierschap. Ook heeft zij laten zien dat zij kan voldoen aan de specifieke omstandigheden en wensen van de gemeenteraad in Staphorst. De commissie denkt dat zij goed zal passen bij de gemeenteraad en een aanwinst zal zijn voor de gemeente.’

‘De voorgedragen kandidaat, mevrouw Roest-Jonkers, heeft een jarenlange ervaring met alle aspecten van het griffiewerk als griffiemedewerker en plaatsvervangend griffier. Vanaf 2004 in de gemeente Lemsterland en sinds de gemeentelijke herindeling in de griffie van de gemeente De Fryske Marren’, aldus de werkgeverscommissie.

Lammy Roest- Jonkers is geboren op 23 januari 1977 en woonachtig in Echtenerbrug. Zij is getrouwd en heeft drie kinderen. De werkgeverscommissie is voor de werving van de nieuwe griffier uitgebreid, waardoor alle fracties vertegenwoordigd waren in de commissie. Ook de burgemeester, gemeentesecretaris en interim-griffier waren betrokken bij de selectie.

Lees ook: