Sportkampioenen 2018 gehuldigd in gemeenteraadszaal

Foto: Gemeente Staphorst

Onder toeziend oog van een volle raadzaal zijn woensdagavond 2 januari de sportkampioenen van de gemeente Staphorst gehuldigd. Zij werden door wethouder Bert Krale in het zonnetje gezet.

De gemeente Staphorst eert sporters die een NK, EK of WK-titel hebben behaald bij een kampioenschap dat erkend is door hun sportbond. Daarnaast dient die sportbond aangesloten te zijn bij het NOC*NSF. De gemeente is trots op haar plaatselijke sportkampioenen en vindt een dergelijke huldiging enorm belangrijk. Namens de gemeente werden de volgende sportkampioenen gehuldigd:

Saskia Brinkman (14) werd met pony Temptation kampioen in de klasse L (categorie D/E). Voor haar was het alweer haar vijfde KNHS-titel. Eveneens in de klasse L (categorie A/B) won Simon Redder (12) met pony Black Magic de KNHS-titel.

Op maar liefst twee afstanden werd Christiaan Haasjes (16) kampioen skeeleren. Hij won zowel tijdens de Puntenkoers op de weg als tijdens de Afvalkoers op de baan. Daarnaast won hij ook nog zilver bij het NK Marathon, nog een keer zilver tijdens de Puntenkoers op de baan en brons op de 1000 meter.

Ook op zwemgebied was er Staphorster succes. Bij het NK Pool Aspiranten en Junioren behaalde het team Aspiranten E gemengd van de Reddingsbrigade Staphorst, bestaande uit Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis en Julian Engel, de Nederlandse titel. Voor Julian en Sven was er twee keer goud: zij wonnen ook de Line Throw voor duo’s.

Tijdens het zwemkampioenschap SERC (Simulated Emergency Rescue Competition) werd ook goud behaald. Het tweede team van Staphorst, bestaande uit Marisha Talen, Remco Doldersum, Juliët Engel en Jasmijn Slager, behaalde de eerste prijs. Elk deelnemend team stelt één leider aan, iemand die de taken verdeelt en zorgt dat gedaan wordt wat moet worden. Ook in die categorie werd goud behaald: Marisha Talen van Staphorst 2 pakte goud, gevolgd door Anouk Hofstede van Staphorst 1 met zilver.

Lees ook:

Dossier: