Reddingsbrigade Staphorst wordt Nederlands Kampioen

Zaterdag 11 maart 2017 zijn er van de Reddingsbrigade Staphorst één junioren en twee senioren ploegen naar Zwolle gereisd om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap SERC (Simulated Emergency Responce Competition).

Een ploeg bestaat uit 4 personen, waarvan één persoon de leider is. Een ploeg dient slachtoffers zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Eerst vonden er twee voorrondes plaats, waarbij er per voorronde twee minuten de tijd was om het ongeval te beoordelen en naar beste bevindingen te handelen. De beste ploegen gingen door naar de finale.

De tijd van de finale betrof drie minuten per ploeg. Hierbij werd gesimuleerd dat er met een veerpont een ongeluk was gebeurd, waarbij tien slachtoffers gevallen waren. Een aantal slachtoffers konden zelf op de kant komen, maar liepen in dat geval de redders in de weg. De overige slachtoffers moesten uit het water gehaald worden. De jury beoordeelt snelheid, techniek en het medisch handelen bij de slachtoffers. Ook wordt de leider uit het team beoordeeld op het aansturen en inzicht hebben in het ongeval.

Na de voorrondes en finale was het tijd voor de uitslag. Zowel voor de leiders, als voor de teams was een klassement opgemaakt. Chakyra Haasjes mocht als leider van de junioren naar voren komen om het goud in ontvangst te nemen. Zij is dan ook Nederlands Kampioen leider geworden. Daarna werd bekend gemaakt dat de junioren ploeg van Staphorst de beste prestatie had neergezet. Ook zij werden Nederlands Kampioen. Deze gouden ploeg bestond uit: Dewin Slomp, Anna Schra, Pip Eggerding en Chakyra Haasjes.

Vervolgens werd de uitslag van de senioren bekend gemaakt. Het team van Staphorst 1 heeft hierbij een knappe 3e plek behaald en Staphorst 2 een 6e plek. Voor Staphorst 1 kwamen uit: Yonec Bremmers, Monique Tuin, Olivia Jellema en Bert Dekker. Voor Staphorst 2 kwamen uit: Jennifer van Elp, Michiel van der Heijden en Louise Compagner.

Lees ook:

Dossier: