Reddingsbrigade behaalt eerste plaats bij Rayonwedstrijden

Zaterdag 26 november 2016 vonden de wedstrijden voor Rayon plaats in Zwolle. Aan deze wedstrijd deden zeven brigades mee: Deventer, Zevenaar, Enschede, Apeldoorn, Zwolle, Hasselt en Staphorst.

De Reddingsbrigade Staphorst was present met 9 teams. Te weten, aspiranten (jongens en meisjes), junioren (jongens en meisjes) en senioren (drie damesteams en twee herenteams). Elk team bestaat uit vier à vijf zwemmers die in totaal vier onderdelen zwemmen in estafettevorm.

De teamindeling was als volgt:

  • Aspiranten meisjes: Joanne Engel, Sanne Brand, Marisha Talen, Indra Loef, Imme Jonkman.
  • Aspiranten jongens: Tristan Kootstra, Mauricius Fidom, Stefan de Witte, Emiel de Bruijn, Karlos Brand.
  • Junioren meisjes: Chakyra Haasjes, Anna Schra, Anouk Hofstede, Nikki Hein, Pip Eggerding.
  • Junioren jongens: Sven Kamphuis, Daan Schra, Lucas Winkels, Remco Doldersum, Dewin Slomp.
  • Dames 1: Klarieke Fidom, Jennifer van Elp, Marriët Tuin, Hilda Hulst.
  • Dames 2: Juliëtte Dankelman, Jamie Nijenbrink, Louise Compagner, Geralda Russcher.
  • Dames 3: Monique Tuin, Claudia Dankelman, Olivia Jellema, Anne-Lynn Witte.
  • Heren 1: Mark Kootstra, Michiel van der Heijden, Klarenzo van Elp, Roy Kamphuis.
  • Heren 2: Arnoud de Witte, Berwout Russcher, Bart de Weerd, Robert Hoeve.
  • Ploegleiders: Michiel van der Heijden, Janine de Weerd, Hilda Hulst, Louise Compagner, Annelies Troost.

Rond 17.30 uur begon de wedstrijd. Gestart werd met 4x 25m popvervoeren en voor de aspiranten het vervoeren van een ring. Daarna volgde de 4x 25m wisselslagslagestafette voor aspiranten, 4x 50m wisselslagestafette voor junioren en 4x 50m reddingsestafette voor senioren. Na de 4x 50m estafette met zwemvliezen voor junioren en 4x 25m estafette met zwemvliezen voor aspiranten was het tijd voor een korte pauze. De onderdelen werden in een vlot tempo afgewisseld en door de vele series moeilijk in te schatten hoe de tussenstand was. Na de pauze volgde de 4x 50m torpedo estafette voor senioren en voor alle teams de afsluitende lijnredding. Alle onderdelen staan in het teken van reddend zwemmen.

Rond 20.30 uur waren alle onderdelen achter de rug en was het wachten op de prijsuitreiking. Zowel de aspiranten jongens en meisjes als de junioren jongens en meisjes hebben de eerste plaats behaald! Dames 1 behaalde de 3e plaats, dames 2 de 4e en dames 3 de 7e plaats. Heren 1e behaalde ook de 3e plaats en heren 2 de 5e. Al met al een goed resultaat waar we erg trots op zijn. Vervolgens werd de uitslag van het totaalklassement bekend gemaakt. Hier bleek dat de Reddingsbrigade Staphorst de 1e plaats heeft behaald. Een geslaagde wedstrijd, waarbij de leden fanatiek en hard hebben gezwommen. De volgende wedstrijden vinden plaats in december en januari in Weert.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen