Burgemeester Segers verhuisd van Staphorst naar IJhorst

Foto: Burgemeester Segers

In zijn toespraken bij de huttendorpen in Staphorst en Rouveen verwees hij er al naar. Nu schrijft burgemeester Segers er ook zijn column over: ‘Verhuizen’:

“Voor sommigen is het een hobby en een ander doet het nooit. Voor de één is het een groot plezier (je ruimt wat op) en voor weer iemand anders is het iets om erg tegenop te zien: verhuizen.

En toch is het goed om vanuit een ander gezichtsveld te kijken naar je leven. Heb ik dit echt nodig? Waarom bewaren we dit op zolder? Waarom heb ik 70 meter boeken? En drie harken en twee tuinslangen?

Onnodige vragen? Nee, het is goed om eens te kijken naar wat je hebt, wie je bent, wat is blijvend en wat kan weg. Want nog steeds geldt: ‘dat het beter is om te geven dan te krijgen of te hebben’. Mijmeringen en gedachten als drie verhuiswagens zijn ingepakt en op het nieuwe adres zijn uitgepakt. Goed om je te beseffen dat je hier niet blijft. Allemaal verhuizen we een keer. Waarheen, wanneer, waarom?

U begrijpt het al, we zijn verhuisd. Sommigen van u merkten op dat we Staphorst gaan verlaten. Dat is niet zo. De gemeente Staphorst is groter dan de kern met dezelfde naam en ik ben burgemeester van alle inwoners. Mijn vrouw en ik hopen op een goede tijd in IJhorst. Nu stop ik met de column, druk druk, druk. Ik moet nog 78 dozen uitpakken, de garage ordenen, de tuin doen en ….”

(PS: dank voor de bloemen, kaarten en goede wensen die we kregen)

Lees ook: