Tijdelijke woning burgemeester Segers aan Binnenweg

Foto: Streeknieuws

Het is even wennen, maar het is ook erg leuk én nieuw. Theo Segers (55) is aan de slag gegaan als nieuwe burgemeester van Staphorst.

De eerste week na zijn installatie – op 7 september – begon hij rustig, maar nu is het inlezen, kennismaken, hard aan het werk dus. Kennismaken met de dik honderd ambtenaren, een 65-jarig huwelijk, lezen en inwerken. Zijn werkplek is de burgemeesterskamer die uitkijkt over de Markt in Staphorst.

Tot en met vorige week was het nog pendelen naar Bergambacht en soms overnachten in Waanders, maar vanaf  deze week heeft hij een tijdelijke woning aan de Binnenweg. Niet meer uren in de auto, maar lopend naar ‘de zaak’.

Het betreft de pastorie van de Gereformeerde Gemeente te Zwolle, waar voorheen ds. C. Vogelaar woonde. Deze gemeente is al weer geruime tijd vacant. In de tussentijd heeft er ook tijdelijk een zendingsechtpaar gewoond.

Segers is zeer te spreken over zijn welkom in Staphorst. Dinsdag wacht zijn eerste raadsvergadering die hij als voorzitter gaat leiden. Ondertussen is hij met zijn vrouw Anneke op huizenjacht in de gemeente.

Theo Segers volgde Joop Alssema op die op 28 augustus na 14 jaar afscheid nam van Staphorst. Alssema blijft in Staphorst wonen.

Lees ook:

Dossier: