Bart Jaspers Faijer vanaf vandaag wethouder in Ommen

Foto: Gemeente Staphorst

Vanavond 31 mei 2018 is wethouder Bart Jaspers Faijer in een gemeenteraadsvergadering (video) geïnstalleerd als wethouder in Ommen. Hij stopt daarmee tegelijkertijd als wethouder voor de gemeente Staphorst.

Samen met zijn vrouw Jenny Bonte blijft hij wel in Rouveen wonen. Ze hebben samen vijf kinderen in de leeftijd van 13 tot 24 jaar. De gemeenteraad bepaalt of een wethouder elders mag blijven wonen. De ontheffing voor de woonplaatsvereiste was een klein punt van aandacht. Dit was door burgemeester Hans Vroomen verpakt in de stemming voor zijn benoeming.

Van de drie wethouderskandidaten kreeg Jaspers Faijer (CU) met 15 stemmen voor en 2 tegen de ruimste marge. Scheele (CDA) kreeg er 14 voor en 3 tegen. Bongers van de Lokale Partij Ommen (LPO) moest het doen met 11 voor en 6 stemmen tegen. Er waren veel Staphorsters in de zaal (zie ook de diverse tweets onderaan).

Bart Jaspers Faijer is door de ChristenUnie in Ommen gevraagd als wethouder. ‘Hoewel ik tot nu toe met veel plezier wethouder ben in Staphorst, wil ik de uitdaging in Ommen niet laten liggen en kies ik ervoor mijn loopbaan daar voort te zetten.’ Tot een nieuw college aantreedt blijven wethouders De Jong en Krale in Staphorst.

Hij was in de periode van 2014 tot 2018 wethouder in de gemeente Staphorst. Hij heeft zich gedurende die periode intensief bezig gehouden met onderwerpen als de Omgevingsvisie, de decentralisatie van de Wmo, de woningbouw op de Triangellocatie en de nieuwe gemeentelijke werkwijze EPOS.

‘Ik heb getracht in vier jaar diverse langlopende projecten aan te pakken en door te zetten. Wat betreft De Slagen had ik op meer gehoopt. Juridisch zijn daar de afgelopen tijd belangrijke stappen gezet, maar het was mooi geweest als er daadwerkelijk een schop in de grond kon. Hopelijk binnenkort.’

In Ommen liggen diverse forse opgaven te wachten: ‘De CU heeft daar de vorige periode geen deel uitgemaakt van de coalitie en het college, dus er zijn veel ambities. Ik denk dat ik mij daar goed kan blijven doorontwikkelen. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode in Staphorst en ben benieuwd naar mijn toekomst in Ommen.’

Op 5 juni 2018 neemt hij officieel afscheid in de gemeenteraad van Staphorst. Zijn afscheidsreceptie voor inwoners en andere geïnteresseerden is op 21 juni 2018.

Lees ook: