Geen zitbanken in vier grote groenstroken Staphorst Zuid

Foto: Gemeente Staphorst

Vanaf volgende week ligt het ontwerp ter inzage voor de herinrichting van de vier grootschalige groenstroken tussen de woonhofjes Albert Koobsland, Ubaksland, Berendsland en Kloezenland. De verlichting blijft zoals het nu is.

Op 31 januari is er een inloopavond geweest waar het schetsontwerp voor de groenstroken kon worden bekeken. Verschillende bewoners zijn langs geweest en hebben een reactie gegeven. Deze reacties zijn verwerkt tot een ontwerp. Zo is er bijvoorbeeld nog wat veranderd aan de bomen. Er komt ook een pad achter de tuinen van Albert Koobsland van de nummers 13 tot en met 25. De zitbankjes zijn uit het plan gehaald.

Er is nog eenmaal de gelegenheid om op de ontwerptekening te reageren. Daarna wordt het ontwerp definitief. Vervolgens wordt er een aannemer gezocht die de herinrichting gaat uitvoeren. De verwachting is dat komend voorjaar wordt gestart met de werkzaamheden. De ontwerptekeningen zijn van 19 februari tot en met 2 maart in te zien in het gemeentehuis bij balie 6: de publieksbalie fysieke leefomgeving.

Lees ook: