Schietles voor Segers door collega Koelewijn van Kampen

Foto: Youtube

Burgemeester Theo Segers heeft een collega uit de buurt, de burgemeester van Kampen, gevraagd hem uit te leggen hoe je op een veilige en verantwoorde manier carbid kan schieten. Die laat zien dat je zelfs op een carbidbus kan gaan zitten als je een stevige melkbus hebt en het op een goede manier doet.

In het filmpje stapt burgemeester Theo eerst gehuld in een solide brandweerpak op zijn collega Bort af. Er volgt een amicale begroeting. “Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Super veilig maar laten we nu effe gewoon gaan doen”, aldus burgemeester Bort. Na de juiste voorzorgsmaatregelen lossen ze een aantal schoten.

Ieder jaar bezoekt de burgemeester aan het eind van het jaar jongeren in de gemeente die carbid schieten. Vorig jaar werd hem gevraagd ook een keer het carbid te ontsteken. Dat ging maar net goed. Het carbid ontplofte onverwachts direct, het deksel vloog rakelings langs het hoofd van de burgemeester, met een verschroeide hoed en een piep in zijn oren tot gevolg.

Dat moet anders, dacht burgemeester Segers: “Ik heb ervaren hoe gevaarlijk carbid schieten kan zijn. Daarom wil ik laten zien hoe het wel moet. Mijn collega-burgemeester, Bort Koelewijn van Kampen, weet hoe ik het wel veilig en verantwoord kan doen. Daar heeft carbid schieten een lange traditie, dus ik kon veel van hem leren.”

Lees ook: