Column burgemeester Theo Segers: `Voorzitter van de Raad`

De jongerenraad met burgemeester Segers
Foto: Gemeente Staphorst

Een belangrijke taak van de burgemeester is het voorzitterschap van de gemeenteraad. Hier worden door het hoogste orgaan van de gemeente, de gemeenteraad, de besluiten genomen. Dat gebeurt onder leiding van een neutrale voorzitter, en in Staphorst mag ik dat zijn.

Ongeveer om de 14 dagen vergadert de raad in de raadszaal. Deze vergaderingen zijn openbaar, op dinsdagavond en we beginnen om 19.30 uur. U bent van harte welkom. De raadsleden waarderen bezoek altijd zeer,
want we doen dit allemaal voor u.

Wist u trouwens dat u gewoon kunt binnenlopen en weggaan wanneer u wilt? Sommige inwoners denken dat het onbeleefd is. Dat is het niet. De raadsleden zijn dit gewend en begrijpen best dat u niet de hele avond blijft. Het wordt soms best laat.

Trouwe bezoekers – en die zijn er – weten dat we bezig zijn om de raadszaal aan te passen. We vergaderen nu niet meer met de rug naar het publiek, onze inwoners toe, maar u kunt de raadsleden zien. Een bewuste keus van de raad.

Zo willen we de gemeente besturen: transparant en zichtbaar in alle openheid. Nu nog zitten we op ‘nood-meubilair’, maar daar komt verandering in. Ook het geluid en beeld wordt aangepast.

Lees ook:

Dit is de zevende aflevering van een twee-wekelijkse column van burgemeester Theo Segers. In overleg wordt deze ook op Staphorst Nieuws geplaatst.

article
26867
Column burgemeester: `Voorzitter van de Raad`
Een belangrijke taak van de burgemeester is het voorzitterschap van de gemeenteraad. Hier worden door het
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/26867/column-burgemeester-theo-segers-voorzitter-raad/
2017-12-12T10:53:16+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/07/12222030/De-jongerenraad-met-burgemeester-Segers-e1468354993685.jpg
burgemeester, column, gemeenteraad
Gemeente