Aanleg fietspad Kanlaan-Evenboersweg start dit najaar

Foto: Gemeente Staphorst

Dinsdag 18 juli heeft wethouder Krale samen met  directeur Teun Stoop van aannemingsbedrijf Ploegam de basisovereenkomst ondertekend voor het realiseren van het vrijliggend fietspad langs de Mr. J.B. Kanlaan – Evenboersweg.

Wethouder Krale: “Het is mooi dat dit project nu tot uitvoering wordt gebracht en er binnenkort gestart kan worden met de aanleg van het fietspad.” Directeur Teun Stoop: “Wij zijn dankbaar dat we deze opdracht mogen uitvoeren. Het is een stap dichterbij onze passie om Nederland mooier en veiliger te maken.”

De aanleg van het fietspad in Punthorst staat gepland voor komend najaar. Het aanleggen van een vrijliggend fietspad is wenselijk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. De Mr. J.B. Kanlaan en de Evenboersweg worden intensief gebruikt door woon-werkverkeer. Ook is in de kern van Punthorst een school gevestigd, waardoor er veel schoolgaande kinderen over de wegen fietsen. Daarom heeft de aanleg van een vrijliggend fietspad de hoogste prioriteit gekregen van de gemeenteraad.

Samen met aanwonenden is uitgebreid gesproken over het fietspad. Mede op basis van deze gesprekken is besloten aan de oostkant van beide wegen het fietspad aan te leggen. In de afgelopen periode vond het aanbestedingstraject plaats. Aannemingsbedrijf Ploegam uit Oss, met een vestiging in Dronten, heeft de opdracht voor uitvoering gegund gekregen. Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV uit Zwolle heeft de gemeente Staphorst begeleid in de voorbereiding en het opstellen van de overeenkomst.

Lees ook: