Aanleg fietspad langs Rijksweg ter hoogte van Waanders

Foto: Harm Brand

Gisteren (20 februari) is de aannemer begonnen met de aanleg van het resterende deel van het fietspad langs de Rijksweg bij Hotel Waanders. Fietsverkeer wordt ondertussen via de Muldersweg omgeleid.

Om veilig te kunnen werken wordt de Rijksweg, gedeelte afrit A28 tot aan de Stovonde, in noordelijke richting afgesloten. Verkeer vanuit de bedrijventerreinen De Esch en De Baarge wordt met een omleidingsroute via de Gorterlaan en Oosterparallelweg richting oprit A28 geleid. Vanaf de Stovonde blijft de toegang naar de bedrijventerreinen open.

Geconstateerd is echter dat de omleidingsroute door met name het vrachtverkeer niet goed wordt nageleefd. De Hoogeweg en JC van Andelweg zijn verboden toegang voor vrachtverkeer. Om de overlast voor deze woonwijken zoveel mogelijk te beperken, zijn daar nu extra verbodsborden geplaatst.

Alleen op 30 maart is de Rijksweg in beide richtingen afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en kunnen daardoor mogelijk vertragen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer A.J. Veening van de gemeente: (0522)467530.

Lees ook:

Reacties