Bijeenkomsten en spreekuur over nieuwe aansluiting A28

Foto: Gemeente Staphorst

Deze week houdt  de gemeente Staphorst informatiebijeenkomsten en inloopspreekuren over de plannen voor de realisatie van een nieuwe aansluiting op de A28 ten zuiden van Staphorst.

De gemeente presenteert tijdens de informatiebijeenkomst het schetsontwerp voor de realisatie van de nieuwe aansluiting ten zuiden van Staphorst. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen de toekomstige situatie goed bekijken aan de hand van kaarten en vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van de gemeente Staphorst en advies- en ingenieursbureau Goudappel Coffeng. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over de effecten op het onderliggende wegennet en een toelichting gegeven over het proces.

Informatiebijeenkomsten

U bent van harte welkom om tussen onderstaande tijden vrij in te lopen tijdens de informatiebijeenkomsten op één van de genoemde locaties. Aanmelden is niet nodig.

  • Maandagavond 3 juli tussen 18.00 en 21.00 uur in de Olde Skoele in Rouveen, Oude Rijksweg 427

  • Woensdagavond 5 juli tussen 18.00 en 21.00 uur in de patio van het gemeentehuis in Staphorst, Binnenweg 26

Inloopspreekuur gemeentehuis

Voor geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om de informatiebijeenkomsten te bezoeken, is er een inloopspreekuur in de patio van het gemeentehuis, Binnenweg 26 in Staphorst. Het inloopspreekuur vindt plaats op:

  • Dinsdagmorgen 4 juli tussen 09.00 en 12.00 uur
  • Donderdagmorgen 6 juli tussen 09.00 en 12.00 uur

Samen een plan ontwikkelen

De afgelopen maanden heeft de gemeente Staphorst, samen met vertegenwoordigers van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan een plan voor de nieuwe aansluiting gewerkt. Zij hebben bijvoorbeeld meegedacht over de onderliggende wegenstructuur en het ontwerp van de nieuwe aansluiting. Nadat de samenleving geïnformeerd is worden de plannen voor de nieuwe aansluiting op de A28 naar verwachting aan einde van dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad.

Nieuwe aansluiting zorgt voor aantrekkelijk & veilig woon- en leefklimaat

Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming is een nieuwe aansluiting voor Staphorst noodzakelijk. Een nieuwe, meer zuidelijke aansluiting op de A28, bij de J.J. Gorterlaan, zorgt voor een aantrekkelijker en veiliger woon- en leefklimaat in de kernen Staphorst en Rouveen. En tegelijkertijd voor een betere bereikbaarheid van de bedrijventerreinen, wat goed is voor de lokale economie en werkgelegenheid.

Vragen?

Heeft u vragen over informatiebijeenkomst of de nieuwe aansluiting? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Ronald Voerman. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bellen naar telefoonnummer (0522)467541.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen