Raad spreekt over een toekomstbestendig gemeentehuis

Foto: Gemeente Staphorst

Morgenavond, op 4 juli, spreekt de gemeenteraad spreekt opiniërend over een toekomstbestendig gemeentehuis. Het college vraagt de raad in te stemmen met de projectopdracht en het beschikbaar stellen van een onderzoeksbudget.

Het gemeentehuis is aan groot onderhoud toe, waaronder de vervanging van installaties. Het pand heeft een energielabel F waardoor verduurzaming voor de hand ligt. De gemeente ontwikkelt en verandert, er ontstaan nieuwe samenwerkingsvormen en dit alles heeft mogelijk effecten op het ruimtegebruik.

Op 30 mei 2017 hebben raadsleden kaders kunnen aangeven over de gewenste inhoud en reikwijdte van het onderzoek. Raadsleden hebben toen aangegeven verder te willen kijken dan alleen groot onderhoud en het verduurzamen van het gemeentehuis. Vandaar dit bredere onderzoek naar het gemeentehuis.

Het transformeren van het huidige pand tot een multifunctioneel gebouw dat ook gebruikt wordt door andere gebruikers of nieuwbouw mogen ook worden onderzocht. Daarbij wordt een duidelijke koppeling gemaakt tussen de functies van het gemeentehuis en de functies voor het Dienstencentrum.

Gemeentehuis en Dienstencentrum kunnen mogelijk worden gecombineerd in één gebouw, als een ‘huis van de gemeente’. Het huidige gemeentehuis is op woensdag 9 juni 1982, tegelijk met de museumboerderij, geopend door wijlen Prins Claus, de vader van onze huidige koning.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen