Buitendienst van gemeente weer klaar voor de winter

Een medewerker van de gladheidsbestrijding inspecteert een zoutstrooier
Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst heeft de jaarlijkse inspectie van haar strooiwagens gedaan. Tijdens deze inspectie wordt de technische staat bekeken, zodat tijdens de gladheidsbestrijding alles werkt zoals het moet.

De gemeente beschikt over vijf strooi-eenheden (1 vrachtwagen, 3 tractors en 1 bus) waarmee geprobeerd wordt om bij gladheid de gemeentewegen, fiets- en voetpaden (preventief) ijsvrij te krijgen. Voor het winkelcentrum en de begraafplaats is de beschikking over een speciale ‘mini strooier’.

Niet alleen de strooiwagens zijn winterklaar gemaakt. Eenmaal in de vijf jaar volgen de medewerkers van de gladheidsbestrijding een training. Een goede en veilige uitvoering van de gladheidsbestrijding staat of valt met de inzet van voldoende gekwalificeerd personeel.

Als u ’s ochtends de ruiten van uw auto moet krabben, dan is de kans op gladheid groot. Zorg dat uw ramen goed schoon zijn voor u vertrekt. Winterbanden zorgen voor een betere grip bij slechte weersomstandigheden. Zie ook: Routes gladheidsbestrijding.

Lees ook: