Harm Hoeve verzorgt tweede orgelconcert in serie Kampen

Foto: Willem Jan de Bruin

Woensdag 10 juli 2019 om 20.00 uur mag Harm Hoeve uit Rouveen het tweede orgelconcert in de woensdagavond-orgelserie in de Bovenkerk van Kampen verzorgen. Toegangsprijs is 10 euro per persoon, tot en met 12 jaar gratis toegang. Na afloop van elk concert is links onder het orgel koffie, thee of fris te verkrijgen voor 1,50 euro.

Hoeve begint zijn concert feestelijk met de Marche Triomphale van Nicolaas Jaques Lemmens. Daarna speelt Harm de fantasie over Psalm 75 van Klaas Jan Mulder. Verder zal hij werken spelen van Johann Sebastian Bach, Johan Ludwig Krebs en Otto Dienel. Psalm 42 van John Propitius staat ook op het programma. Deze bewerking is misschien wel de bekendste bewerking van John Propitius. Dit werk zal geweldig klinken in de Bovenkerk. Harm eindigt -zoals hij dat gewend is- met een eigen koraalfinale.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek, enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers. Hij is bekend met het Hinsz-orgel en mag graag concerten verzorgen in de Bovenkerk.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een drietal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen. Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij ‘In Harmony’. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding. Meer informatie op www.harmhoeve.nl.

Lees ook: Jubilerende en buitenlandse organisten in de Bovenkerk