Harm Hoeve speelt lijdens- en opstandingsliederen

Foto: Harm Hoeve

Op Witte Donderdag 1 april 2021 vanaf 20:00 uur speelt Harm Hoeve  op het beroemde orgel van de Bovenkerk in Kampen een online-concert met bekende lijdens- en opstandingsliederen. Het concert blijft een aantal weken online staan, er kan dus ook op een ander moment ingeschakeld worden. Door middel van een tijdcode is het dan ook mogelijk om de liederen afzonderlijk te beluisteren.

Het eerste deel van het programma bestaat uit indringende liederen over het lijden van de Heere Jezus. Zo speelt Harm Hoeve onder andere Psalm 22, ‘Leer mij o Heer Uw lijden recht betrachten’, ‘O, Hoofd vol bloed en wonden’ en ‘Mijn Verlosser hangt aan ’t kruis’. Bij de tweede helft gaan alle registers open, want dan worden liederen gespeeld over de opstanding van de Heere Jezus uit de dood: “Daar juicht een toon’, ‘U zij de glorie’ en ‘Christus onze HEER verrees’.

De koralen worden in een toegankelijke stijl ten gehore gebracht met bewerkingen van Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart, Feike Asma, Dick Sanderman en de concertgever zelf, Harm Hoeve. De Bovenkerk is de plek om deze koralen te laten horen. Het orgel in deze kathedraal beschikt over een groot palet aan klankkleuren. Het instrument kan heel ingetogen klinken, maar heeft ook een imposant volle werk wat heel jubelend en feestelijk kan klinken.

Lees ook: Harm Hoeve bespeelt orgel Lebuïnuskerk te Deventer