Content orgels te horen en te bespelen op verkoopdag

Herman Coster achter de speeltafel in Wildervank
Foto: Herman Coster

Nieuw op de jaarlijkse verkoopdag van Stéphanos, werkgroep Staphorst, is dat er orgels aanwezig zijn. Content neemt een aantal orgels mee. Waaronder een orgel in bamboe-uitvoering en een Hauptwerk-orgel.

Herman Coster hoopt gedurende de dag een aantal demonstraties te geven op deze schitterende instrumenten. Naast de Content-sound kunt u genieten van grote kerkorgels die opgenomen zijn, dus bespeelbaar in Hauptwerk. Het orgel van de Domkerk in Utrecht, met zijn schitterende 8, 4, 3 tremulant registratie. Hierop zal hij onder andere psalm 43 van Willem Hendrik Zwart te spelen.

Ook het mooie Silbermann orgel van Freiberg, en het grote Schnitger orgel van de St. Michaelskerk in Zwolle, en andere bekende grote orgels zijn te beluisteren. Net wat andere kost. Verder zal hij andere bekende koraalbewerkingen te spelen, waaronder psalm 77 van Feike Asma en psalm 116 van Willem Hendrik Zwart.

Verder kunt u genieten van muziek van o.a. Minne Veldman, Jan Mulder en Harm Hoeve. Herman Coster hoopt drie demonstraties te geven, verdeeld over de hele dag. Om 14:00 is er massale samenzang (psalmen 1773, niet-ritmisch), waar hij de orgelbegeleiding verzorgt. Daarnaast kunt uzelf (met koptelefoon) de orgels bespelen.

Dit jaar dus ook orgels. Er zijn orgels met 1, 2 en 3 klavieren te bewonderen en te bespelen. Het mooie is daarnaast dat het houtwerk van de Content-orgels in Staphorst geproduceerd wordt. Troost Houtbewerking aan de Industrieweg produceert de meubels voor Content. De instrumenten komen dus heel dicht bij de basis terug.

Lees ook:

article
7916
Content orgels te horen en te bespelen
Nieuw op de jaarlijkse verkoopdag van Stéphanos, werkgroep Staphorst, is dat er orgels aanwezig zijn.
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/7916/content-orgels-te-horen-en-te-bespelen-op-verkoopdag/
2015-11-20T22:37:23+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/06/DSC_1018.jpg
aankondiging, orgelmuziek, stephanos
Entertainment