Verslag Open Monumentendag bij Museum Staphorst

Foto: Museum Staphorst

De Open Monumentendag viel dit jaar samen met de Rabobank Fietstocht. De activiteiten, het mooie weer, de gezelligheid en het ijsje bij het Museum Staphorst zorgden voor een geslaagde afsluiting van de fietstocht.

De activiteiten die bij het Museum georganiseerd waren begonnen bij pand Buiter. Er wordt nog druk gewerkt aan de verbouw van het achterdeel, maar inmiddels is de ontvangsthal klaar. Hier konden de bezoekers de techniek van het handmatig knopen maken zien, er werd gespind en mutsen gemaakt.

Heel mooi was dat voor het eerst het blokdrukken van de familie Vloedgraven te zien was, naast het originele stipwerk en het huidige, de moderne uitvoeringen van het stipwerk, het drukken op verschillende manieren voor het eerst bij elkaar.

In de grote zaal werd het eindexamenwerkstuk van Mariëlle Vos – de kopjeskast, de beuntjes, het kabinet en de stippen – geëxposeerd, maar ook de foto’s die gemaakt waren door mensen van Welzijn Ouderen.

Achter pand Buiter stonden tenten waar honing van “de Kooi” werd verkocht, hier werd gestipt en Ina Kuik schilderde.  Om de sfeer te verhogen werd het geheel aan het begin van de middag door CMV Prinses Margriet met gezellige muziek opgeluisterd.

Veel van de vrijwilligers van het Museum hebben bijgedragen om de ongeveer 900 mensen die het Museum bezochten een mooie en gezellige dag te bieden.

Lees ook: