Ontmoetingsactiviteiten Welzijn Staphorst geannuleerd

Foto: Welzijn Staphorst

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) heeft besloten om al haar ontmoetingsactiviteiten te annuleren in verband met het corona-virus. Ook het vervoer met ANWB AutoMaatje is gestopt. Het bezorgen van maaltijden (Tafeltje Dekje) zal -met de nodige hygiënemaatregelen- wel doorgaan.

SWS heeft te maken met een grotendeels kwetsbare groep mensen en wil daar als organisatie haar verantwoordelijkheid in nemen. De ontmoetingsactiviteiten zijn tot nader order, maar tot in ieder geval 31 maart 2020 geannuleerd.

Naar aanleiding van telefonisch overleg met de GGD en het uitgebrachte advies vanuit de overheid is de organisatie tot dit besluit gekomen. Het team van SWS zal volgende week overleg plegen over mogelijkheden voor inwoners die zich, naar aanleiding van dit besluit, wellicht wat (meer) eenzaam gaan voelen.

SWS roept op om zoveel mogelijk hulp aan te bieden in uw eigen buurt, door middel van bijvoorbeeld een briefje door de brievenbus met uw telefoonnummer. Mocht er iemand praktische hulp nodig hebben dan kan er worden gebeld met SWS: 0522-465143 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur)

Lees ook: Eerste besmetting met coronavirus in gemeente Staphorst