Keurslager Bergerslag nieuwe leverancier Tafeltje Dekje

Foto: Welzijn Staphorst

De maaltijden van Tafeltje Dekje worden vanaf juni 2019 bereid door de koks van Keurslager Bergerslag. Stichting Welzijn Staphorst (SWS), die maaltijdservice Tafeltje Dekje coördineert, is een samenwerking aangegaan met de plaatselijke ondernemer. De bestaande bezorgers blijven de maaltijden aan huis afleveren.

Tot voor kort kwamen de maaltijden via Zorggroep Noorderboog, maar die zijn gestopt met de externe distributie. Deze richt zich alleen nog op de maaltijden binnen hun eigen woonvoorzieningen. Deze worden voor de zorgreus gemaakt in een ‘kookfabriek’ in Twente. Gelukkig werd voor Staphorst in Keurslager Bergerslag (onderdeel van Verscentrum Staphorst) snel een nieuwe leverancier van maaltijden gevonden. Op de foto een aantal vrijwillige chauffeurs van Tafeltje Dekje met een medewerker van Keurslager Bergerslag.

Tafeltje Dekje is een maaltijdservice waar vrijwillige chauffeurs van SWS twee keer per week koelverse maaltijden aan huis leveren. Dit doen ze met hun eigen auto. In totaal zijn er 13 vrijwilligers actief die om beurten rijden. Bij Tafeltje Dekje is veel mogelijk. Er kan per week worden gevarieerd in het aantal maaltijden. Ook wordt er rekening gehouden met (dieet)wensen en kan men zelf de portiegrootte bepalen. De maaltijden worden zorgvuldig verpakt en thuisbezorgd, het eten hoeft alleen nog maar te worden opgewarmd.

De menulijst kan meegegeven worden aan de maaltijdbezorger. De maaltijdbezorger komt dinsdag- en/of vrijdagochtend aan huis. Op dinsdagochtend worden de maaltijden voor dinsdag, woensdag en donderdag bezorgd. Op vrijdagochtend de maaltijden voor vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De maaltijden hebben een gemiddelde houdbaarheidsdatum van vier dagen. Deze kunnen in de koelkast worden bewaard, en kan men weer warm maken in de magnetron.

De kosten zijn op dit moment: voorgerecht 1,75 euro, hoofdgerecht (klein / middel / groot) 5,50 / 6,50 / 8,50 en nagerecht 1,85 euro. Dit is inclusief bezorging. De vrijwillige chauffeurs van SWS rijden met alle plezier door Rouveen, IJhorst, Staphorst en Punthorst om uw maaltijd thuis te bezorgen. Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met SWS: [email protected] of 0522-465143.

Lees ook: Metamorfose Verscentrum Staphorst na verbouwing