`Wie zijn de mannen op deze foto van 65 à 70 jaar oud?`

Foto: Archieffoto

De samenstellers van een jubileumboek van Landmans Welvaart vragen zich af: “Wie zijn de mannen op deze oude foto die 65 à 70 jaar geleden gemaakt is?”. Deze foto is genomen bij de Leeuw op de Lemelerberg (update: mogelijk al net voor de oorlog in 1940, dus al 80 jaar geleden). In het midden (met de lichtere broek) staat meester van Zanten en de uiterste rechtse persoon is Klaas Troost (‘Massie’).

Met het oog op het 100 jarig bestaan van Landmans Welvaart is de vereniging bezig een boek samen te stellen. “Nu hebben we deze foto`s en weten niet goed wie er opstaan. Wie weet misschien wie dit zijn? Als u er een of meer herkent zou u dan zo vriendelijk willen zijn om de namen van de personen door te willen geven?”. Dat kan via: [email protected].

Park 1813 op de Lemelerberg is een door de Oranjebond van Orde aangelegd park, ter herdenking van het honderdjarig bestaan van de onafhankelijkheid van Nederland. Bij de aanleg van het park in 1913 werd een monument ter herinnering aan de onafhankelijkheid van Nederland opgericht. Het monument kreeg de vorm van een liggende leeuw op een voetstuk. In 1934 werd dit monument vervangen door een zittende leeuw op een zuil.

Lees ook: Boerenvereniging Landmans Welvaart bestaat bijna eeuw