Tweede Staphorstdag 2015 bood ook veel indoor vertier

Foto: Artizzl / Peter Nefkens

Door de weersomstandigheden noteerde Museum Staphorst woensdagmiddag tijdens de tweede Staphorstdag een unicum: de klederdrachtshows werden binnen in Museum Staphorst gehouden.

Op een ongekend klein podium van enkele vierkante meters showden de modellen de dracht en dat voor een afgeladen volle boerderij. Ze waren eerst bang dat er niemand zou komen, omdat het plein verder zo stil was. Alle stoelen binnen waren bezet en het kon echt niet voller.

Minder deelnemers

De vele (pittige) buien die woensdag vallen, nopen standhouders waar dan ook in het centrum om vele malen grote stukken plastic te gebruiken om de boel droog te houden. De kinderrommelmarkt trekt ’s middags ook beduidend minder deelnemers dan een week geleden, toch drukt het de stemming geenszins.

In het Koetshuus is een expositie over het onderwijs in vroeger dagen. ‘De tweede Staphorstdag werd gekenmerkt door fikse hoosbuien en af en toe wat zonneschijn. Desondanks werd ook de tweede dag een groot succes’, meldt de Meppeler Courant.

Beelden van de Tweede Staphorstdag, door Henk Jonkvorst, Geert Kleis, burgemeester Alssema en anderen:

Burgemeester Alssema: ‘Een dagje Staphorst is gezellig. Nu in het bijzonder. Veel te zien, cultuur met markt gezellige en goede winkels.’

markt-CLERYTIWsAA0I4N

markt-CLERYTLWoAAfmGu

Burgemeester Alssema: ‘Ina Kuik, Henry Dunantstraat 36 maakt prachtige schilderijen. Een bezoekje waard. Gewoon doen.’

expositie-ina-kuik-CLEthDEWoAAnjde expositie-ina-kuik-CLEthCuWwAADOmV expositie-ina-kuik-CLEthCaWwAA4c6R expositie-ina-kuik-CLEthCHWsAAabA6

Lees ook: