Malawianen van Timotheos op bezoek in Staphorst

Foto: Stichting Timotheos

Op maandag 6 mei 2019 was er bezoek vanuit Malawi in Staphorst. De twee heren uit Malawi gingen onder meer op bezoek bij Boer Staphorst. Die avond gaven zij een presentatie in De Leerkamer.

Deze avond werd geopend door ds. J. den Boer uit Nieuwleusen. Hij deed dit vanuit 2 Korinthe 8 waarin een opwekking tot offervaardigheid wordt gedaan. Sytse de Jong trad op als vertaler vanuit het Engels.

Charles Paundedi vertelde vooral over zijn werk als programma-directeur van Timotheos. Dit doet hij in nauwe samenwerking met Wim Akster als financieel directeur. Tijdens het zingen van Psalm 87: 1, 3 en 4 was er een collecte.

Na de pauze sprak Clement Gopanikufa als bestuurslid van de Timotheos Foundation. Hij vertelde vooral over de noodhulp, nu ook in het nog zwaarder getroffen buurland Mozambique. Inmiddels is er 120.000 euro binnengekomen.

Hij vertelde dat mensen in Malawi vriendelijker zijn dan de mensen uit Mozambique. “Dat zegt hij niet omdat hij Malawiaan is, maar dat is daar algemeen bekend”. Daar spreken ze overigens Portugees. Hun hulp is gericht aan mensen door banden uit het verleden.

Leven in de kampen is echt heel zwaar. De blik op de toekomst is daarom het bouwen van kleine huizen van stevig materiaal (cement), met twee kamers. Dit kost zo’n 550 euro per huis. Het doel is om in Malawi ongeveer 150 van zulke huizen te bouwen.

Het bezoek was ook bedoeld om de mensen hier te bedanken voor de vele geboden hulp. De beide heren zongen á capella samen een gezang in het Chichewa, de lokale Bantoe-taal. De collecte bracht 1059,95 euro op.

Lees ook: Timotheos biedt nu ook noodhulp in Mozambique