CD Psalmzangavond februari 2018 in Hasselt gereed

Foto: Youtube

Massale niet-ritmische samenzang met bovenstem vanuit de Grote of St. Stephanus Kerk te Hasselt, dat is te horen op de nieuw uitgebrachte CD. Het is een opname gemaakt op de Psalmzangavond van 3 februari 2018.

Een muzikaal duo verleende hieraan hun medewerking. Leon Koppelman uit Vriezenveen bespeelt panfluit en vleugel, terwijl de Staphorster organist Dirk Mulder het orgel bespeelt. De CD is te bestellen via het e-mailadres: [email protected] of telefonisch: 06-49209468. De kosten zijn 15 euro. De CD wordt daarvoor gratis thuisbezorgd. Betaling hoeft pas bij aflevering.

De inhoud van de Psalmen staat centraal. Dit is duidelijk hoorbaar bij de ingetogen zang van Psalm 54: ‘O God, verlos mij uit den nood’ maar ook bij het juichend ‘Looft, Hallelujah, looft den Heer!’ uit Psalm 111. Diverse Psalmen hebben een thematische omlijsting gekregen. Zo is bij Psalm 116 het thema ‘Hoogten & Diepten’ letterlijk hoorbaar en komt bij Psalm 101 heel sterk de tekst over ‘het huisgezin’ terug.

Psalm 87 en 134 is een koppeling met het thema ‘de zendeling’, het doel van de CD-opname. De opbrengsten van de CD zijn namelijk ten bate van Stichting Evangelisatie Canada. Deze stichting steunt het zendings- en evangelisatiewerk van Ds. Meine Veldman in Quebec en Montreal. In zijn kinderjaren woonde hij in Staphorst als zoon van de plaatselijke predikant Ds. K. Veldman, oprichter van de stichting.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen