Laatste dag Huttendorp Staphorst 2017 verder in beeld

Foto: Harm Brand

Nu de terugblikavond van Huttendorp Staphorst 2017 gepasseerd is vertonen we de resterende niet eerder gepubliceerde beelden van de derde en laatste dag van Huttendorp Staphorst 2017.

Nadat de burgemeesters waren opgehaald was er nog een poosje tijd tot tien uur om de hutten te bezichtigen. Daarna een kort verslag hoe de dagen verlopen waren. Op de avond van de overnachting was er een survival. Organisator Nicklas de Boer stelde hiervoor plan B in werking. Na contact met Fred Klosse en toestemming van beheerder Jan gingen ze naar de sporthal. Om half 10 ’s avonds waren ze met honderd kinderen in de sporthal. ‘De overnachting, laten we het daar maar niet over hebben’, aldus woordvoerder Henk Haasjes.

Daarna werd de jarige van die dag gefeliciteerd. Vervolgens kwam de jury op en deed verslag van de haar bevindingen. Juryleden mogen maximaal drie keer achtereen in de jury zitten. Ze konden het onderling, na enig overleg, prima eens worden. De namen van de winnende hutten en de bouwers ervan werden genoemd en naar voren geroepen. Ze werden op de hooiwagen kort ondervraagd. Hoe sommige dingen gegaan waren en wie het bedacht had. Daarmee eindigt onze verslaglegging van deze editie op evenemententerrein de Tippe.

Om thuis op eigen gelegenheid deze editie terug te blikken is een afspeellijst Huttendorp Staphorst 2017 aangemaakt. Daarmee zijn alle filmpjes achter elkaar te bekijken. Als vader van de burgemeester gaf mij dat dit jaar extra motivatie om ook deze editie nog goed vast te leggen. Wellicht dat we volgend jaar overschakelen op vrijgegeven beelden van de organisatie. Of enkele korte snelle flitsen, allemaal in goed overleg met het bestuur van Huttendorp. U ziet het bij leven en welzijn vanzelf…

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen