Huttendorp Staphorst 2017 met geschreeuw van start

Foto: Harm Brand

In een nieuw soort tent ging vanmorgen Huttendorp Staphorst 2017 van start. De overkapping laat een stuk minder licht door, vandaar wat donkere beelden. De start mocht wel gefilmd worden.

De tent die de vorige jaren gebruikt werd moest met grote haringen en grondankers vastgezet worden. De stichting die het terrein van de Tippe beheert heeft dit inmiddels verboden wegens eventueel gevaar voor ondergrondse kabels. De huidige tent wordt aan de grond gehouden doordat deze vastgemaakt is aan grote betonelementen.

Ruim zeshonderd kinderen stonden te trappelen om aan de slag te gaan. Tegen negen uur werd afgeteld en konden de kinderen zich melden bij de inschrijving. Vooraan elke rij stond een wachter die de kinderen tegenhield om in hun enthousiasme te ver op te dringen. Eenmaal buiten kon men een blik spijkers ophalen.

In een poging om de geplande terugblik-avond interessant te houden is de media gevraagd geen (bewegende) beelden te maken op het eigenlijke bouwterrein. De bezoekcijfers van deze avond zijn tanende. Hierop wordt de opbrengst bekend gemaakt, én wordt een film vertoond. De cameramannen Jan Bloemhof en Geert Kleis zijn daarvoor door de organisatie ingehuurd.

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen