Spetterende afsluiting van Huttendorp Staphorst 2016

De kinderen stonden te popelen om het water te voelen, maar er moest nog even geduld geoefend worden. De waterniveaus waren nog niet allemaal op peil.

Sommige kinderen deden al wat rek en strekoefeningen. Huttendorp voorzitter Bernd Akkerman inspecteerde het speelveld. Huttendorp woordvoerder Henk Haasjes gaf vooraf instructies over het verloop en het omkleden. Daarna kregen ze eindelijk het sein dat dat ze naar de gekleurde vlag mochten.

In vier groepen met allemaal een eigen kleur vlag, blauw, rood, groen en geel. Steeds tien minuten spelen en dan wisselen van attracties. De horizontale waterglijbaan was niet zo glibberig dat deze helemaal glijdend afgelegd kon worden, ondanks het gebruik van veel groene zeep en een lange aanloop. Het schuim dwarrelde in vlokken rond. Aan het eind kon men in een waterbak plonzen.DSCN5058

Er waren ook andere fotografen actief. Henk Jonkvorst (zie foto) was er ook voor enkele speciale foto’s: ‘Vraagje‘, ‘Modderspelen‘, ‘Waterspelen‘. Jaco Hoeve voor een hele fotoserie: ‘Huttendorpdag Staphorst – 26 augustus‘.

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen