Introductie voorzitter, huldiging en veiling op Huttendorp

Nadat burgemeester Segers van Staphorst welkom geheten was, introduceerde voormalig voorzitter en huidig woordvoerder Henk Haasjes eerst de nieuwe voorzitter Bernd Akkerman. Vervolgens kwam Yoran de Weerd als dorpsburgemeester ten tonele.

De drie deelnemers die het meeste sponsorgeld hadden ingezameld werden in het zonnetje gezet. Topper Daniëlle Bisschop was niet aanwezig, dus stonden er maar twee. Haar moeder lichtte na afloop de woordvoerder even in.

Vervolgens werden de prijswinnaars onder de huttenbouwers gehuldigd. Er zijn vier leeftijdsgroepen groepen de jongens en meisjes apart. In totaal dus acht. De meeste hutten hadden een naam, hutnummer 810 niet, wel een afgewezen idee overigens.

Vervolgens mochten de bouwlieden aan de ‘hut voor de verkoop’ -een mooi rietgedekt priëeltje- het podium beklimmen. De gebroeders Kloosterman en hun helpers zagen af van de eer en bleven op de grond staan, evenals Jacob Huls.

Daarna ging de veiling van start onder leiding van basisschooldirecteur Jan Kuijers. De rook van de ambachtelijke worstenrokerij van zijn zwager speelde hem (en ook het publiek) soms parten. Een huilend kindje werd herenigd met zijn vader.

Als eerste kavel een kinderkruiwagen gevuld met gereedschap, voor 64 euro naar mevrouw Tippe. De ‘zelfgemaakte’ tuinset van Douglashout met stalen frame, gesponsord door Dunnink Metaalbewerking Staphorst (DMS) ging naar Lucas de Boer voor 410 euro.

Vervolgens kwam het klapstuk `onder de hamer` -figuurlijk want de veilingmeester had er geen in handen-.  Deze werd ingezet op 1000 euro, de bouwers dreven de prijs zelf al snel op naar 2000 euro. Bleef even hangen bij 3500. Roelof Talen deed het finale bod van 3800 euro.

Verder was er een markt ingericht en konden de gebouwde hutten bezichtigd worden. Tussen de middag kregen de kinderen friet. In de namiddag de waterspelen. De beelden hiervan zijn in bewerking.

Lees ook:

Dossier: