Huttendorp Staphorst 2017 levert 16.500 euro totaal op

Honderden mensen kwamen af op de terugblikavond van Huttendorp Staphorst 2017 in de sporthal. Vier mensen van de stichting Ontmoeting waren er met een gehuurde bus. Nu kunnen ze er zelf eentje kopen.

Na een woord van welkom van voorzitter Bernd Akkerman werd gezongen uit Psalm 81, de verzen 11 en 12. De zang werd begeleid door twee jonge organisten.  De opening werd verzorgd door dominee Diepenbroek van de Hersteld Hervormde Gemeente van Hasselt-Rouveen-Zwolle. (Aardig detail is dat een zoon van deze voorganger ook meedeed met het huttendorp, HB).

Na de Schriftlezing uit Spreuken 8, stond hij stil bij vers 17b: ‘Wie Mij vroeg zoeken, zullen Mij vinden’. In zijn meditatie wees hij er op dat is zowel vroeg op de dag is, als ook vroeg in het leven. ‘De kinderjaren zijn de beste jaren’.  Vervolgens werden enkele verzen uit Psalm 8 gezongen. Het zingen van deze psalm kwam moeizaam op gang. Gaandeweg klonk het iets beter.

Wegens andere verplichtingen kwam de vaste woordvoerder van Huttendorp, Henk Haasjes wat later binnen. Deze nam vervolgens de leiding van de bijeenkomst over. Na de koffie en frisdrankpauze volgde een interactief gedeelte. Waarbij de winnaars naar voren geroepen werden. Zij mochten de opbrengst raden. Deze schatten ze fors te laag in. Het bleek 16.500 euro te zijn.

Van het geld koopt de stichting een bestelbus met zitplaatsen, dit werd op een ludieke wijze in de presentatie verwerkt. Menno Aman, relatiebeheerder van Ontmoeting, had drie cliënten meegenomen om iets van hun leven, en ervaringen bij de stichting te vertellen. Door verschillende oorzaken en mede door toedoen van anderen liep hun leven uit de rails.

Een belangrijk deel van de bijeenkomst werd gevuld met het vertonen van de door de cameramannen Jan Bloemhof en Geert Kleis gemaakte film. Voor de pauze het eerste deel, na het interactieve gedeelte het tweede deel. Ter afsluiting werd Psalm 25 vers 6 gezongen: `Wie heeft lust den HEER te vrezen’, waarna Menno Aman eindigde met dankgebed.

Lees ook:

 

Dossier: Huttendorpen