Verrassingen op laatste dag Huttendorp Rouveen 2017

Op het terrein bij de MCR was een bescheiden markt met diverse kramen van lokale handelaren. Huttendorp Rouveen was vanaf half tien open voor publiek.

Tegen elf uur werd het steeds drukker. Eerst werden de prijswinnaars van de huttenbouwers naar voren geroepen. Het waren dit jaar allemaal jongensgroepen. Later bleek dit toch iets genuanceerder te liggen… De winnende jongens van groep 8, hadden al drie keer gewonnen en gaven daarom deze eer aan hutnummer 30. Een meisjesgroep. Hierna werd de jarige van vandaag gefeliciteerd door de voorzitter én burgemeester Myron Balder.

Hans van Dongen van de MEC muziekschool was dit jaar de veilingmeester. Vorig jaar viel notaris Evert Ritsma deze eer te beurt. Van Dongen leidde deze op geheel eigen wijze en met verve. De prijzen voor blankhouten objecten werden door hem zoveel mogelijk omhoog gestuwd. Hij werd geassisteerd door Jan Bisschop.

De eerste statafel of biertafel bracht 250 euro op. De tweede met een speciaal koelvak kwam tot 325 euro. Het topstuk was het speelhuisje net als de tafel van degelijk Douglashout. De vrouw met het hoogste bod belde ondertussen een medebeslisser inzake de aankoop. Toen na tevergeefs loven voor 625 de hamer viel voor 600 euro leek ze even in verwarring.

Na de drukte van de veiling kwam een meisje wat schuchter om opheldering vragen. Als winnend hutnummer werd nummer 6 genoemd. Ze hoorden hun nummer, maar toen volgden er allemaal andere namen. ‘De hutnummers kloppen, dan moet er ergens een fout gemaakt zijn’, aldus voorzitter Bert Veldman. ‘Dan hebben jullie gewonnen’.

Ondertussen liep een tankwagen van CZ Rouveen leeg om de spelen in een weiland schuin tegenover van verwarmd water te voorzien. De eerste kinderen waren al te vinden op de met lucht gevulde speeltoestellen. Ook de ingezeepte buikschuif-glijbaan werd beproefd. Tegen twaalf uur mocht groep 5 als eerste patat gaan eten.

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen