Huttendorp Rouveen 2017 van start met spat regen

Vanmorgen ging het bouwterrein van Huttendorp Rouveen open. De parkeerplaats bij het nieuwe gebouw voor SC Rouveen. Hier bouwen 158 kinderen samen 31 hutten.

Voorzitter Bert Veldman zwaaide om negen uur het hek open en de kinderen stormden richting de inschrijftent. Door omstandigheden kon groep 8 van basisschool De Levensboom dit jaar helaas niet meedoen. De bouwvrijwilligers zijn te herkennen aan een rood shirt met daarop het logo van Huttendorp Rouveen.

De bouwmaterialen zijn bewust achter de hekken geplaatst. Dit om hamsteren tegen te gaan en ook om het overzichtelijk te houden. Toen het hek voor de schotten openging stroomden de huttenbouwers enthousiast toe, als was het een uitverkoop. Een vrijwilliger riep ‘nu vijf euro!’, de plaatjes krijgen een goed plaatsje.

Zaterdagmorgen moet het terrein echt leeg zijn omdat ’s middags SC Rouveen na de vakantie met alle team’s bijeenkomt. In buurdorp Staphorst ging het Huttendorp gisteren al van start, een dag eerder dan anders vanwege het dit weekeinde te houden ‘Slep op Staphorst’.

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen