Jacob Spiker weer in beeld als lijsttrekker CDA Staphorst

Foto: CDA Staphorst

Jacob Spiker heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hij is de huidige fractievoorzitter van het CDA Staphorst en voerde ook de vorige keer de lijst aan. Hij blaakt van zelfvertrouwen.

Het CDA heeft de vorige verkiezingen een flinke winst geboekt. Ze gingen van 3 naar 4 zetels en daarmee werd het CDA na lange tijd weer de tweede partij in de gemeenteraad van Staphorst. “Mijn doel voor de verkiezingen in 2018 is om dat verder uit te bouwen en van het CDA de grootste partij in Staphorst te maken,” aldus Jacob Spiker. Het bestuur van de plaatselijke afdeling roemt zijn kunde en merkt het plezier binnen de fractie op. Deze bestaat naast Jacob Spiker verder uit Herriët Brinkman, Genevive Compagner en Henk Courtz.

Jacob Spiker: “We doen als fractie belangrijk werk voor onze mooie gemeente. Ik ben er trots op en dankbaar voor dat ik dit werk mag doen. Maar je kunt dit werk alleen doen wanneer je er ook plezier in hebt, en dat hebben wij als fractie zeker! Naast fractiecollega’s zijn we ook gewoon vrienden die elkaar goed aanvoelen. We voeren soms flinke discussies met elkaar, maar gaan eindelijk voor elkaar door het vuur en kunnen samen ook enorm lachen met elkaar”.

Het bestuur van CDA Staphorst heeft de huidige fractie en wethouder gevraagd te werken aan een conceptverkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De programmacommissie bestaat uit Jacob Spiker, Herriët Brinkman, Bert Krale, Genevive Compagner en Henk Courtz. Met hetzelfde topteam gaan ze dus de strijd aan onder het motto: `Team CDA, samen komen we verder!`. Als alle neuzen maar dezelfde kant op staan…

Lees ook: