Dames groot in beeld tijdens opening voetbalcomplex

Op vrijdag 31 maart was het dan eindelijk zover. Na een aantal jaren vol vergaderen en bouwen werd de nieuwe accommodatie van Sport Club Rouveen officieel geopend. Dames legden de basis en deze kregen ook de eer ervan.

Velen kwamen naar de Korte Kerkweg om te genieten van het programma, hetwelk in elkaar gezet was om aan deze dag een speciaal tintje te vieren. Nadat de wedstrijd tussen de “Old Stars” van Rouveen en het Team van de Gemeente Staphorst (bestaande uit raadsleden, ambtenaren en een collegelid) was afgelopen was het tijd voor de officiële opening.

In het nieuwe clubgebouw werden een aantal speeches gehouden door onder andere wethouder Sportzaken Bert Krale, de architect van de nieuwbouw, Benny Miggels (namens een aantal regionale verenigingen), Jelle van Veen (namens de KNVB)  en Roelof Huisman (als voorzitter van de bouwcommissie). En uiteraard door voorzitter Jan Carlo Bos.

Na de speeches werd de officiële openingshandeling verricht door het symbolisch onthullen van een vergroting van de dames van het eerste uur, toen nog genaamd D.V.R. (Dames Voetbal Rouveen). Deze foto werd in klein formaat onthuld in de kantine door de heer Bert Krale en mevrouw Alie Konterman-Mijnheer (aanvoerster van de DVR’s van destijds).

In de hal van het gebouw werd gelijktijdig een complete fotowand van dit team onthuld. Hierna gezellig keuvelen en genieten van een hapje en een drankje. Op weg naar huis stond de melkbus klaar voor een vrijwillige bijdrage in de kosten van het geheel. De helft wordt afgestaan aan de Berghorst te Staphorst voor de aankoop van diverse materialen.

Lees ook:

Dossier: