Negentig oma`s genieten met kleinkinderen op school

Foto: Eelco Kuiken

Negentig oma’s en overgrootmoeders waren vrijdagochtend op de Ds. Harmen Doornveldschool in Staphorst te vinden om samen met hun kleinkinderen te genieten van de afsluiting het jaarlijkse Leesfeest.

Ze waren op school te vinden om zich te laten voorlezen door de juffen en hun kleinkinderen. Het prentenboek gaat over Boer Boris die zijn appels naar ‘Oma’ in Den Haag brengt, een fabriek waar appeltaarten worden gemaakt. De school had gevraagd of ze in het kader van het thema van het prentenboek hun oma mee wilden nemen.

Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 hielden zich de afgelopen weken bezig met het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar oma’. Dit alles in het kader van het ‘eigen’ jaarlijkse Leesfeest, waar de Nationale Voorleesdagen op aansluiten. Vrijdagochtend sloten de kleintjes dit project af. Niet zo gek dus: een hoofdrol voor oma op school.

Oma’s en moeders zorgden uiteraard voor eigengemaakte appeltaart. Niks geen plastic baksels uit de supermarkt, maar echte taarten. Heerlijk. Er was genoeg voor iedereen. Na het lezen en het zingen was het dus smullen geblazen voor jong en oud. Er gaat immers niks boven oma’s baksels, zeker niet als grootmoeder er een ferme klodder slagroom op deponeert en dat gebeurde.

Vanaf december stond de Harmen Doornveldschool in het teken van het jaarlijkse Leesfeest. In de groepen 4 tot en met 8 stonden in elke klas vijf boeken centraal. De onderbouw besteedde aandacht aan ‘Boer Boris.’

Lees ook: