Groot Jongerendebat in het gemeentehuis van Staphorst

Op vrijdagavond 20 januari 2017 werd er een groot jongerendebat gehouden in patio van het gemeentehuis van Staphorst. Het debat stond in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

De landelijke voorzitters van de jongerenafdelingen van de SGP, CU, CDA, VVD en PvdA zouden met elkaar in debat gaan.

Er waren echter wat personele wijzigingen. Zo was de debatleider niet burgemeester Theo Segers (want zijn moeder is overleden, ze was al ernstig ziek). Zijn taak werd waargenomen door Hans van ’t Land, bestuurslid SGP-Jongeren.

Zowel Julius Terpstra CDJA (CDA) als Lieke Kuiper Jonge Socialisten (PvdA) werden vervangen door andere bestuursleden. Dit waren Lisanne Spanbroek van het CDJA (CDA) en Martijn Otten van de Jonge Socialisten (PvdA).

Wel aanwezig waren Willem Pos SGP Jongeren (SGP), Jarin van der Zande Perspectief (CU) en Rutger de Ridder JoVD (VVD) , de eerder en elders genoemde Koen Bokhorst, landelijk vicevoorzitter van de JoVD was deze avond wel aanwezig, maar deed dus niet mee aan het debat.

Thema`s voor deze avond waren ‘Voltooid leven’ en ‘immigratie & veiligheid’. Deze avond werd georganiseerd door de SGP-jongeren Staphorst en de Jongerenraad van Staphorst.

Lees ook: