Laatste dag expositie Albert Timmerman in het Koetshuus

Schilder Albert Timmerman heeft een expositie van zijn schilderijen en tekeningen in het verenigingsgebouw van de Historische Vereniging Staphorst. Deze is alleen vandaag nog te bezichtigen.

albert timmermanNaast zijn dagelijkse werkzaamheden in de bouw maakt Albert de laatste jaren prachtige schilderijen zowel op doek als ook op melkbussen, prullenbakken en grote vazen. Afgelopen maanden hebben honderden mensen de expositie bezocht.

Het was een tijdelijke expositie. Afgelopen jaar heeft Albert tijdens de week van de amateurkunst al een dag met een stand op het Kerkplein in Rouveen gestaan en dat is hem goed bevallen. Hij heeft daarom afgelopen zomer zijn schilderijen aan een breder publiek laten zien.

Op de begane grond in het Koetshuus aan de Gemeenteweg 83a was een prachtige expositie ingericht waarin onder andere schilderijen waren te zien van het boerenleven. Centraal de hele kringloop van graan-brood-mest uit vervlogen tijden, maar ook mooie winterse en huiselijke taferelen.Dorsmachine

De expositie in het Koetshuus was tot en met de Open Monumentendag op 10 september 2016 te bekijken. Op de 3e Staphorstdag kwamen er een paar honderd bezoekers. De entree was gratis.

Lees ook: