Neem een kijkje bij houtsnijkunstenaar Albert Timmerman

Op de Staphorstdagen houdt houtsnijkunstenaar Albert Timmerman open huis. Op de tweede dag namen we een kijkje. Ook aanstaande woensdag is er nog die gelegenheid.

In vele huizen in hangen de wandborden van zijn hand, maar hij kan veel meer moois maken. Hele beeldhouwwerken en drie-dimensionale ‘schilderijen’, maar ook ornamenten. De meeste werken hangen verspreid over het hele land, maar de werken in de showroom en de werkplaats geven een goede indruk van zijn kwaliteiten. Nieuw en restauratie.

Voor het houtsnijden maakt hij bij voorkeur gebruik van een bepaald soort lindenhout, hoewel hij ook goed overweg kan met jelutong, een zachte tropische houtsoort. Jelutong is uitstekend geschikt voor beeldhouw- en snijwerk. Ondanks het lage gewicht wordt het houtoppervlak niet wollig bij bewerking. Het kopse vlak laat zich glad afwerken.

Ook is houtsnijder Albert Timmerman kunstschilder. In het Koetshuus hangt momenteel een expositie van een naamgenoot, maar dat is niet van hem. ‘Nee, ook geen familie’. Ook op de derde en laatste Staphorstdag is het nog mogelijk om een kijkje te nemen in de showroom en de werkplaats van de excentrieke kunstenaar.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden