Eerste Staphorstdag 2016 ondanks weer goed bezocht

Het was regenachtig weer op de Eerste Staphorstdag met enkele forse regenbuien en vele rukwinden die de kraampjes deden sidderen. Sommige kraampjes werden voortijdig ontruimd, later op de middag knapte het weer op.

Het roggemaaien ging niet door, misschien wordt de rogge eerstdaags al wel grotendeels gemaaid. Als er voor volgende week woensdag 10 augustus dan nog maar een beetje te maaien overblijft. Ook het roggedorsen kon geen doorgang vinden. Demonstraties van oude ambachten en de dorpswaag gingen daarentegen wel door.

De hele dag stonden historische auto’s, tractoren, werktuigen en machines te pronken en te puffen. De minisnuffelmarkt met vertoonde later op de dag opvallend veel gaten. De de bemensing van de ‘knieperties-kraam’, waar ter plekke Nieuwjaarskoeken gebakken werden, staakte vroegtijdig de strijd tegen de elementen.

In ’t Koetshuus waren twee tentoonstellingen van vele schilderijen, van Ina Kuik op de bovenverdieping (vooraan in de fotoserie). Beneden hingen ze van Albert Timmerman (verderop in de fotoserie). De kleurige koeien van Ina, en de nauwkeurige zwart-wit schilderingen maar ook met kleur van Albert, ze werden door velen bekeken.

De molenaar van korenmolen ‘de Leijen’ is eerder vertrokken wegens de geringe belangstelling door de weersomstandigheden. Wel mochten we desondanks even een kijkje nemen in de molen uit 1854. Beide klederdrachtshows werden binnen gehouden vanwege de regen en wind. Deze konden op een ruime belangstelling rekenen.

Lees ook: