Roggemaaien met de zeis aan de Staphorster Kerkweg

Na een korte instructie van Cornelis Bloemhof mocht wethouder Bert Krale vanmorgen als tweede loco-burgemeester de zeis ter hand nemen om het goudgele graan neer te vellen.

Normaal gesproken is dat het werk van de burgemeester op de eerste Staphorstdag. Die dag regende het echter de hele morgen, daardoor is het uitgesteld tot de als bekendgemaakte reservedatum. De burgemeester onderneemt momenteel een buitenlandse reis. Ook de eerste loco-burgemeester, Sytse de Jong was niet in het dorp. Daardoor was de wethouder van onder meer sport aan de beurt.

Er was niet zoveel publiek. Volgens de voorzitter van de Historische Vereniging Henk Koobs is het nieuwe perceel mogelijk ook wat lastig te vinden. Voorheen was het aan de Achthoevenweg, door omstandigheden kan het daar niet meer. Het kavel is ook niet optimaal bereikbaar doordat de Staphorster Kerkweg sedert enige tijd tot een wederzijds doodlopende weg gemaakt is voor autoverkeer.

Er kwamen wel vele fotografen op het gebeuren af. De maaicombinatie achter de Lanz Bulldog was wat weerbarstiger. Eerst lukte het niet om ‘em in het werk te stellen, later stond hij te diep waardoor het meteen ook op ploegen leek. We hebben er voor gekozen om dit gemartel niet in beeld te brengen. Vanmiddag zal bij droog weer eerder geoogste rogge gedorst worden achter Roël.

Lees ook: