Amerikaans orkest met veel Neêrlands bloed in Hasselt

Foto: Calvin College Wind Ensemble

In de maand mei is het Wind Ensemble van Calvin College uit Grand Rapids (Amerika) op tournee in Nederland en Duitsland. Op maandag 30 mei geven ze om 20:00 uur een concert in de monumentale Grote Kerk te Hasselt.

De leden van het orkest hebben een speciale band met Nederland want hun voorouders zijn Nederlandse emigranten. De Nederlanders richten in Amerika eigen kerken en scholen op. Calvin College is opgericht in 1876 door de Christelijke Gereformeerde Kerk in Noord-Amerika en vernoemd naar de 16e-eeuwse hervormer Johannes Calvijn.

Het orkest speelt een gevarieerd programma met Amerikaanse en Duitse muziek van onder andere Bach, Mendelssohn en Bernstein. Het concert wordt afgesloten met een spetterende uitvoering van een bekende mars. Ter afwisseling speelt de Nederlandse organist Harm Hoeve op het beroemde orgel van de Grote Kerk een aantal orgelwerken.

Beleef een fijne ontspannende avond met enthousiaste jonge musici die op hoog niveau musiceren. Het concert duurt een uur en vijftien minuten. De toegang is 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meeluisteren. Bekijk hier het hele programma van de Tournee (met achtergrondinformatie, alles in drie talen. Nederlands, Duits en Engels).

Lees ook: