Wie zingt in Groot Johannes de Heer Koor of gaat mee?

Foto: Wim en Wilbert Magré

Een aantal Rouveners en Staphorsters zangers zingen mee in het Groot Johannes de Heerkoor. Een lezeres zou het heel leuk vinden, wanneer er ook dorpsgenoten onder het publiek zullen zitten. Op nog drie locaties en data zijn er concerten.

Wellicht kan er samen gereisd worden. Beter voor het milieu, de portemonnee en natuurlijk is het gezelliger. Vandaar onderstaand formulier. Allemaal op zaterdagavond, aanvang 19:30 uur, en de deuren zijn al open om 19.00 uur:

  • 30 april 2016 – Sint Jan te Gouda – Klik HIER voor meer info
  • 21 mei 2016 – Bovenkerk te Kampen – Klik HIER voor meer info
  • 25 juni 2016 – De Doelen te Rotterdam – Klik HIER voor meer info

In 2016 is het precies 150 jaar geleden dat De Heer in Rotterdam werd geboren. Dit bijzondere moment was aanleiding voor de oprichting van het unieke Groot Nederlands Johannes de Heer Koor. Het landelijke projectkoor repeteert in acht plaatsen door heel Nederland om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten te geven op vier bijzondere locaties.

Johannes de Heer werd op 23 mei 1866 in Rotterdam geboren. Hij stond in de jaren ’20 van de vorige eeuw aan de wieg van de christelijke omroep NCRV, die destijds een orthodox gereformeerd geluid liet horen. Daarnaast heeft hij Het Zoeklicht opgericht.

In het dagelijks leven was hij orgelbouwer. Meest bekend is Johannes de Heer door zijn liederen die zijn samengebracht in een naar hem vernoemde liedbundel. Daar juicht een toon (25),’t Scheepken onder Jezus’ hoede (213) en Veilig in Jezus’armen (523) behoren tot de meest gezongen geestelijke liederen.

Tal van Johannes de Heer liederen zijn gebaseerd op Psalmen. Hieronder de liederen die samen gezongen worden:

01. Zie ons wachten aan de stromen
02. Jezus is wachtend, o zondaar, op u
03. Dierb’re Heiland, mijn verlosser
04. Kom tot Uw Heiland, toef langer niet
05. Rots waarop wij bouwen
06. Nader, mijn God, bij U
07. Veilig in Jezus’ armen
08. Heer! Ik hoor van rijke zegen
09. Geprezen zij God op Zijn heilige troon
10. Daar ruist langs de wolken een lief’lijke Naam
11. Rijst op, rijst op voor Jezus
12. Blijf met mij, Heer

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen