Staphorster motorclub viert gouden jubileum met receptie

Vanavond viert de plaatselijke motorclub haar 50-jarig jubileum in Zaal Spoorzicht, Gemeenteweg 171 te Staphorst met een receptie die van 20.00 tot 23.00 uur zal duren.

De Auto, Motor en Bromfiets Club (AMBC) bestaat 50-jaar en dat wordt vanavond speciaal gevierd. Het bestuur hoopt veel motorsport liefhebbers te ontmoeten uit het verleden en heden van de club. Alle leden, oud- leden, vrijwilligers, sponsoren en overige belangstellenden.

Met name hopen zij de pioniers van de AMBC die bij de oprichtingsvergadering aanwezig zijn geweest deze avond te verwelkomen. Als omlijsting van de avond zullen er diverse zaken uit de rijke clubgeschiedenis getoond worden.

De datum van 7 maart 1966 staat geschreven in de officiële notulen die zijn gemaakt bij de oprichtingsvergadering. De werd gehouden in het inmiddels afgebroken café Luten in Staphorst. Namen als Gebben, Hofstede, Oosterhuis, Jellema en Van de Vegt waren er onder andere aanwezig bij die eerste vergadering. Namen die nu nog steeds tot de verbeelding spreken binnen de vereniging. 

In 50 jaar is er weinig veranderd.

Reden van de oprichting van de club waren ongeregeldheden in het dorp. De jeugd had niks omhanden en vroeg om vertier. Ook destijds was de motorsport al enorm populair in Staphorst en de vraag naar een crossbaan was een van de punten die de jeugd aangaf.

Hoezo betrokkenheid van de overheid!?

Het toenmalige hoofd van politie Dhr. Lammers ging in gesprek met enkele bekende kopstukken uit het Staphorster motorsport milieu en er werd een vergadering tot oprichting van een motorclub belegd. Dhr. Lammers wierp zichzelf op als de eerste secretaris.

Men heeft grote plannen om dit bijzondere jubileum te vieren. Na deze avond zal dan het jubileumjaar voor de AMBC echt beginnen als de bekende evenementen van de vereniging weer gaan beginnen. Als eerste grote evenement staat het pinkster- wegrace weekend weer genoteerd.

Lees ook:

Dossier: