Veteraan Motoren Club toert op 9 mei voor 40e en laatste keer

Foto: AMBC / JTS Fotografie

Invasie van veteraan motorfietsen en oude brommers in Staphorst. Op zaterdag 9 mei wordt voor de 40e keer een toerrit voor oude motor- en bromfietsen gehouden in Staphorst.

Zoals gezegd zal dit jaar de 40ste editie van de VMC rit verreden worden door Staphorst en omgeving. Echter met dit nadert jubileum heeft de commissie aangekondigd dat dit tevens de laatste keer zal zijn en zal de voltallige commissie na dit jaar de helm aan de spreekwoordelijke wilgen hangen. Zoals het zich nu laat aanzien betekent dit ook het einde VMC rit op de kalender van de AMBC. Dus wil je dit rijdend museum nog éénmaal van dichtbij bewonderen dan mag je dit evenement zeker niet missen!

Vorig jaar deden er ruim tachtig oude motorfietsen mee aan deze traditionele rit over ongeveer 80 kilometer. De start is vanaf 11.00 uur bij café Spoorzicht aan de Gemeenteweg. De organisatie is in handen van de AMBC Staphorst in samenwerking met de Veteraan Motoren Club. De deelnemers zullen om de minuut vertrekken, waarbij iemand van de organisatie één en ander zal vertellen over de motor en zijn berijder. Publiek is hierbij van harte welkom.

Direct na de veteraan motoren vertrekken de oude bromfietsen voor dezelfde tocht.  De deelnemers met de oude motoren zijn allen lid van de Veteraan Motoren Club en zij noemen zichzelf “een rijdend museum” en dat is niet overdreven want alle motorfietsen zijn tenminste 75 jaar oud en een aantal is zelfs ouder dan 100 jaar. Aan de rit voor de oude brommers mag iedereen meedoen met een brommer welke ouder is dan 25 jaar en inschrijven kan ter plekke. Hier zijn geen kosten aan verbonden en een bezemwagen zal eventuele pechgevallen onderweg oppikken.

Dossier: