Grote Oldtimer Bromfietsrit in Staphorst op zaterdag 20 juni

Foto: JTS Fotografie

Op zaterdag 20 juni wordt voor de 23ste keer de jaarlijkse Grote Oldtimer Bromfietsrit in Staphorst gehouden.

De start is vanaf 12:30 uuur voor de Solexen en vanaf 12:45 uur voor de bromfietsen op de parkeerplaats bij Kisteman. De organisatie is in handen van de motorclub AMBC in samenwerking met de sponsor Meesters tweewielers Staphorst. De rit is alleen bedoeld voor bromfietsen en solexen welke tenminste 25 jaar oud zijn. Verder moet het voertuig natuurlijk aan alle wettelijke eisen voldoen.

Deelname is gratis, wie mee wil doen kan zich ter plekke aanmelden. De lengte van de rit is ongeveer 80 km en gaat dit jaar via Meppel, Wanneperveen, Giethoorn en Ruinerwold. Onderweg kan ook nog ergens gepauzeerd worden. Rond 15:00 uur worden de bromfietsers weer terug verwacht in Staphorst waar eenieder nog een leuke herinnering aan deze rit overhandigd krijgt.

Vorig jaar waren er bijna 200 deelnemers. Het merk Kreidler was met ruim 60 stuks het meest vertegenwoordigd, gevolgd door het eveneens Duitse merk Zündapp. Het merendeel van de brommers is vaak tot in de puntjes gerestaureerd, maar soms zie je ook nog wel eens een oude Union of Batavus in de originele lak en voorzien van de nodige hoeveelheid roest. Ook dat heeft z’n charme en ze zijn vaak motorisch nog prima in orde. Mocht er toch nog iemand met pech onderweg komen te zitten, dan is de bezemwagen van Meesters altijd in de buurt om hulp te bieden en eventueel de brommer terug naar Staphorst te brengen.

Er wordt in kleine groepjes gestart wat erg aantrekkelijk is voor het publiek om naar te kijken. Al ruim voor de start worden de brommers netjes  in rijen opgesteld zodat de liefhebber alles goed kan bekijken. De AMBC ziet weer een opgaande lijn in de belangstelling voor de oude brommers en verwacht bij goed weer meer dan 200 deelnemers die uit het hele land komen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden