Acht volle vuilniszakken bij zwerfvuilactie `Micha doet!`

Foto: Gemeente Staphorst

Op zaterdag 31 oktober 2015 sloegen deelnemers vanuit verschillende kerken in Staphorst de handen ineen en gingen een paar uur zwerfvuil verzamelen in Staphorst.  De 14 deelnemers verzamelden samen acht volle vuilniszakken.

De deelnemers deden dit als gevolg van de cursus Micha waarin het bewust worden van de problemen in de wereld en tegelijk dankbaar te zijn dat wij in Nederland wonen centraal staat. Kort gezegd je geloof in praktijk brengen. Een onderdeel van de cursus was een praktijkdag.

De ‘Micha doet’ groep ging daarom een deel van Staphorst ontdoen van zwerfvuil. De cursisten hebben ervoor gekozen om een deel van het industrieterrein, het Notarisbosje en de Rijksparallelweg zwerfafvalvrij te maken. De groep ging van start vanaf het gemeentehuis van 10 tot 12 uur.

De gemeente Staphorst en Mooi-schoon.nl (een initiatief van de Rova) stelden materiaal beschikbaar. Mooi Schoon ondersteunt opschoonacties door vrijwilligers. Zo wordt het realiseren van een mooi schone buurt, wijk, park of winkelstraat niet alleen makkelijker maar ook leuker.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen