Laatste puntjes op de `i` voor geboorte Babypark Staphorst

Foto: Eelco Kuiken

Babypark opent aan de Wethouder Buitenhuisstraat in Staphorst een megastore. En dus is het nu een drukte van belang. De laatste puntje op de ‘i’. Op 27 maart is de officiële opening. Die is voor leveranciers, bouwvakkers, relaties en dergelijke. Een dag later is het bedrijf met alles voor de start van het leven open voor iedereen.

Een van de jongste gemeenten van ons land krijgt een enorme babyzaak. Er is van alles te krijgen voor borelingen en spruiten, maar ook voor tieners. Het pand waar de megastore nu bezig is in te trekken is 4000 vierkante meter groot en stond tien jaar leeg. Een grote verbouwing is afgerond. Nu wordt alles ingericht. De buren, een hippische speciaalzaak, maken gebruik van het andere deel van het onderkomen.

Babypark is in meerdere opzichten bijzonder. Het is een bedrijf met een christelijke identiteit met tien megastores in Nederland. Dat betekent geen koopzondagen, maar ook dat de webshop op zondag op zwart gaat. De medewerkers lopen er netjes bij, de vrouwen dragen een rok. De identiteit was een van de redenen voor Babypark om naar Staphorst te gaan. Het bedrijf wil op zondag gesloten zijn en door de stringentere winkeltijden op dit punt wil Babypark niet op elke locatie in Nederland zitten. In Staphorst hoef je geen koopzondagen te verwachten.

‘Voor de rest zie je er overigens weinig van’, zegt Trucianne Boerman (25) uit Rijssen. Zij is de locatieleider van Babypark Staphorst. ‘Het is niet zo dat de medewerkers allemaal christelijk zijn. Ze moeten de identiteit begrijpen en uiteraard respecteren.’ Ook om een andere reden is Babypark speciaal. Het is een grote zaak met allerlei kleine winkeltjes onder één dak. Elk merk richt een eigen deel op een eigen wijze in. Shop in shop heet dat. Geen zaak volgestouwd met spullen, maar een mozaïek van shops onder een enorm dak. ‘Het gaat om beleving en sfeer’, zegt Trucianne.

Staphorst stond al langer op het wensenlijstje van Babypark. In 1998 probeerde het bedrijf, van oorsprong afkomstig uit Kesteren, ook al naar deze gemeente te komen om zich op Noord-Nederland te richten. De provincie Overijssel verbood dat toen. Het bedrijf was te groot. Hessenpoort was de plek voor dit soort megastores. Nu maakt het bedrijf gebruik van een bestaand pand. Dan is Overijssel soepeler. Babypark koos toen voor Hoogeveen. Daar mocht het wel. Die zaak gaat overigens dicht ten faveure van Staphorst.

Verder is Bebejou, die op een geringe afstand van de betreffende locatie is gelegen, een van de belangrijke leveranciers van Babypark.

Lees ook: Open huis bij DMS Metaalbewerking na 25 jaar Dunnink