Open huis bij DMS Metaalbewerking na 25 jaar Dunnink

Foto: DMS Metaalbewerking

Op zaterdag 23 maart van 10.00 – 15.00 uur opent DMS Metaalbewerking aan de Wethouder Buitenhuisstraat 8 in Staphorst haar deuren  voor iedereen.

DMS Metaalbewerking is een metaalbedrijf dat een lange geschiedenis kent in Staphorst. In 2012 betrok DMS Metaalbewerking een nieuwbouwpand op industrieterrein De Esch. “Na twee uitbreidingen voelt ons jasje nog als nieuw en zeker een blik waardig. Graag laten we ons bedrijf zien. Voel u welkom!”, zo meldt de bedrijfsleiding namens het gehele team.

Sinds 1994 is Jan Dunnink eigenaar en directeur. 25 jaar na de overname zet hij zijn deuren open voor alle belangstellenden. Tijdens het open huis zijn alle medewerkers bereid tot het geven van uitleg over producten en bewerkingen: staal, aluminium en RVS-laswerk, zowel seriematig als enkelstuks. Maar ook CNC plaatbewerkingen, robotlassen en bewerkingen zoals buigen, walsen, ponsen en MIG- en TIG-lassen. Ze zijn met name gericht op maatwerk.

Jan Dunnink is geboren Zwollenaar en getogen Dalfsenaar. Hij is opgegroeid in een gezin waar hard gewerkt werd. Een gelukkige jeugd in een harde tijd omschrijft zijn prille begin het beste. Na het open huis zal hij de sleutels van het bedrijf overhandigen aan de tweede generatie Dunnink. Arne en Jan junior treden als bedrijfsopvolgers in zijn voetsporen.

Het familiebedrijf van het gezin Dunnink vond zijn oorsprong in 1994 door een overname van Dennekamp Plaat en Siersmeedwerk door Jan Dunnink. Hij had toen niet durven dromen dat producten uit zijn metaalbewerkingsbedrijf de hele wereld zouden bereiken. Bewegingsparken in grote steden over heel de wereld kennen toestellen van DMS en ook bijvoorbeeld China haalt het beste in huis door agrarische toepassingen: Made in Staphorst. Ook voorzag hij niet dat zijn bedrijf zou verveelvoudigen in omzet, oppervlakte en aantal medewerkers. De inzet van de medewerkers is van onschatbare waarde geweest.

Bescheidenheid kenmerken ook Jan jr. en Arne die nu aan het roer komen te staan bij het metaalbedrijf van de toekomst. Ook al noemen ze zichzelf slechts een schakel uit een keten, een toeleverend bedrijf en voorál een productiebedrijf. Er gebeurt veel aan de ingang en de tekentafel. En aan de uitgang wordt er ook nog gemonteerd tot compleet eindproduct.

Lees ook: Kin Machines levert KMS aan metaalbranche en meer

article
36716
Op zaterdag 23 maart van 10.00 – 15.00 uur opent DMS Metaalbewerking aan de Wethouder Buitenhuisstraat
https://staphorst.nieuws.nl/evenementen/open-huis-bij-dms-metaalbewerking-na-25-jaar-dunnink/
2019-03-14T14:41:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2019/03/13222910/204-Open-Huis-DMS-Metaalbewerking.jpg